14 maart: Klimaatalarm in Zwolle

Nu we al weer een jaar beperkt worden door omstandigheden van buitenaf voelen we allemaal heel duidelijk wat dat met je doet. We hebben gemerkt hoe kwetsbaar we zijn geworden voor ziekten en ondervinden dagelijks dat we niet goed in staat blijken om deze Wereldramp goed op te lossen. Wat nu gebeurt bij deze Covid-Pandemie is nog maar klein bier vergeleken bij wat ons nog te wachten staat als ons meerdere rampen tegelijk overkomen. Als we er in de komende 10, 20 jaar niet in slagen om de Klimaatsveranderingen niet verder te laten ontwikkelen ziet het er voor de wereld en de mensheid somber uit. Vluchten kan niet meer; het betreft de hele wereld.

Daarom willen we hier en nu alarm slaan om te proberen het tij te keren. We moeten de Politiek er van doordringen dat de situatie urgent is: we hadden gisteren al met maatregelen moeten beginnen. Het roer moet om! Terug naar “oude” is geen optie meer; dat is een ‘doodlopende weg’. We moeten de politici duidelijk laten horen dat we nu voor een leefbare toekomst een ander pad moeten inslaan. Rutte zei onlangs: We moeten met alle 17 miljoen Nederlanders er de schouders onder zetten; dat mogen de Kiezers op 17 maart laten weten. (17 voor 17; dat kan maar één keer over 4 jaar is dat te laat)

Het “Klimaatalarm” zal op meer dan 30 steden in Nederland plaatsvinden, tenzij de Covid nog meer roet in het eten gooit. Laat op zondag 14 maart ook jouw alarm afgaan en zorg dat dit in Den Haag hoorbaar wordt!

In Zwolle doen we dit Coronaproof in het Weezenlanden park tussen 14.00 en 15.00 uur

Zorg dat je er bij bent; dan kunnen jouw kinderen je later niet zeggen dat je niets tegen het Klimaatverval hebt gedaan.

Je kunt je nu al opgeven.  Dan kunnen we ook rekening houden met de vereiste afstand houden en ook aan der Gemeente laten weten dat we ons veilig voor onze toekomst inzetten.

Han Visser, Grootouders voor het Klimaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *