Wij zijn Fridays For Future Zwolle

Wij zijn een groep van +/- 20 jongeren uit Zwolle en omstreken die samen actie voeren voor klimaatbewustzijn. Onze groep bestaat uit jongeren van verschillende leeftijden, opleidingen, achtergronden en afkomst. Door het internationale imago van Fridays For Future hebben wij ook internationale studenten in onze groep en communiceren we ook in het Engels. 

Wij ontmoeten elkaar elke woensdag tijdens een online meeting. Alle jongeren zijn welkom om zich aan te sluiten bij de groep en de meetings bij te wonen. We bespreken dan de huidige acties en thema’s waar we mee aan de slag zijn. Ook is dit een gezellige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en te praten over klimaat en activisme.

Als je actief wordt voor Fridays For Future kan je jezelf ontwikkelen op heel veel manieren. Je kan zo veel ervaring opdoen en het staat ook goed als vrijwilligerswerk op je CV. Dit zijn bijvoorbeeld vaardigheden die jij kan leren binnen Fridays For Future Zwolle:

Social media beheren
Artikelen schrijven
Interviews afnemen
Onderzoek doen
Websitebeheer
Engelse taal
Acties organiseren
Contact met overheidsinstellingen
Speeches geven
Gastlessen faciliteren 
Perswoordvoeren
Meetings voorzitten
Notuleren
Grafisch ontwerpen

Via Fridays For Future kan je ook in contact komen met ngo’s zoals bijvoorbeeld GreenPeace, Milieudefensie of Code Rood. Ook in Zwolle kom je in contact met andere actiegroepen (bijvoorbeeld Extinction Rebellion) of duurzame ondernemers.

Ook kan je binnen Fridays For Future Zwolle contact leggen met het internationale team van Fridays For Future. Zo kan je actief worden voor internationale werkgroepen en activisten over de hele wereld ontmoeten. Je komt zo in contact met MAPA (most affected people and area’s) leert over hoe de situatie is voor mensen die in gebieden leven waar nu al veel gevolgen te merken zijn van klimaatverandering.

WORD ACTIEF

Neem contact met ons op via social media of e-mail en wij verwelkomen je binnen ons team!